Text: Sara Holmgren • Foto: Getty Images

GRETA BLOGGAR

Hej! Jag heter Greta Frodin, är 12 år och är fälttävlansryttare framför allt! Jag tänkte ni skulle få hänga med mig och se hur mina dagar ser ut och få lite bra tips. Just nu är det inte tävlingssäsong och vad gör man då?

Ponnyn jag tävlar heter Mauruds Lord och han har vilat i några veckor efter en lång fälttävlanssäsong. Nu har vi börjat jobba upp kondition med skrittrundor och klättring i backar. Under tiden har jag haft tur och fått rida Lisas hästar. Lisa äger stallet jag har Lord i. Nyttigt att rida flera hästar!

Jag har passat på att vara mycket i stallet på lovet för att lära mig mycket och även hjälpa min tränare. Jag lär mig massor när jag gör det. Det är mitt tips den här gången! Alltså, försök att hitta någon duktig ryttare som vill ha hjälp i stallet. Man lär sig så mycket genom att vara med och titta på!

//Hälsningar Greta

Fälttävlansryttaren Greta Frodin gästar Min Häst och berättar om livet med hästarna och bjuder även på tips!

INSTAGRAM: @gretafrodin

Bild: Peter Frodin

Vilken väljer du?

På Min Hästs Instagram-konto händer det en massa saker! Bland annat kan du välja dina favoriter bland olika prylar. Just nu är det grimmor som studeras lite extra! Vilken är just din favorit? Kommentera på vår instagram!

@minhast

 

VAD HÄNDER SEDAN?

Life after Racing är en verksamhet där man hjälper travhästar till ett fortsatt värdigt liv efter avslutad tävlingskarriär. Man sprider också kunskap om travhästen och skapar möjligheter till värdefulla möten mellan hästar och människor.

Kallblodstravare får tävla mellan 3-15 års ålder. Varmblodiga ston mellan 2-10 och hingstar/valacker mellan 3-12 års ålder. Sedan pensioneras travhästarna. Klicka HÄR för att komma till deras hemsida!

VÄRLDSCUPFINALER I GÖTEBORG!

I år blir Gothenburg Horse Show något alldeles speciellt med världscup naler i både dressyr och hoppning den 3-7 april. För ryttarna är världscupen den naste tävlingen som går att vinna inomhus, så räkna med att världens bästa ekipage kommer hit.

”Vännerna på tävling blir din bonusfamilj och firar dig garanterat någonstans i världen om det är där du befinner dig på din födelsedag.”

- Jenny Talinsson

JOBBA SOM TÄVLINGSGROOM?

Jenny Talinsson som är stallchef på Grevlunda (hos Peder Fredricson alltså!) bloggar på ridenews.se. Vill du veta hur det är att jobba som tävlingsgroom ska du klicka HÄR för att läsa hennes blogginlägg ”We are hiring”

VILKEN HÖJDARE!

En puissance är en höjdhoppstävling där ekipagen hoppar en mur som höjs efter varje felfri runda. Ekipagen slutar om de river eller väljer att inte hoppa högre, och den som är kvar längst vinner. Hästarna är fantastiska som tar sats mot ett hinder de varken kan se över eller igenom. Snacka om att lita på sin ryttare! Här är det britten Guy Williams med Mr Blue Sky UK när de vann på Olympia, the London International Horse Show, i julas. Muren är 2,23 meter hög!