Free Rein – Serie 3 säsonger

En 15-åring från Los Angeles tillbringar sommaren i sin mammas barndomshem på en ö utanför Englands kust, där hon lär känna en mystisk häst.

 

Finns på NETFLIX

Rock my heart - film

När en äventyrslysten tonåring med hjärtfel lär känna en hingst som inte låter sig tämjas av någon annan börjar hon träna som amatörjockey inför ett livsfarligt lopp. Hur det går kommer vi inte berätta här. Filmen är baserad på en sann historia. Den är både spännande och sorglig så ladda upp med både något att tugga på och ett gäng pappersnäsdukar.

 

Finns på NETFLIX

RUNNING FREE – film

Jättefin berättelse om hingsten Lucky, född i fångenskap i början på 1900-talet, men som till slut blir fri med hjälp av en liten stallpojke. .

En film om vänskap mellan människa och häst. OBS! Som hyrfilm finns den bara på engelska, men den går att få tag på begagnad med svensk text.

 

Finns på ITUNES (engelska) Köp begagnat med svensk text.

KLARA - film

Klara flyttar till en liten ort tillsammans med sin mamma. För att komma in i gänget följer Klara med till ridskolan. Ingen vet att hon är nybörjare, och innan hon vet ordet av har hon anmält sig till en stor ridtävling. Hennes räddning blir Jonte, och med hans hjälp tränar hon i hemlighet på hästen Star som ingen vill ha – men som visar sig vara den stora stjärnan.

 

Finns på SF anytime, C more, Viaplay

TRIGGER - film

Hon har tämjt den vildaste hästen på sin morfars hästgård. Det är i alla fall vad Alise berättar för sina kompisar. Så när en vild och skadad häst dyker upp i stan förväntar sig alla att Alise ska kunna lugna den. Problemet är bara att hon egentligen är livrädd för hästar…

 

Finns på SF anytime

Oskars Amerika - film

Ibland måste Oskar ta hand om sin mamma istället för tvärtom. Plötsligt en dag säger hon att hon ska på en resa till Amerika och Oskar måste bo hos morfar i en liten by i norra Norge. Morfar är vresig men Oskar får en kompis i Levi, en lite udda figur som aldrig går någonstans utan sin vita ponny. När Oskar och Levi ger sig på att poppa popcorn går det överstyr och Levis hus brinner ner. De måste gömma sig och finner ingen annan råd än att hoppa ner i båten och ro till Amerika.

 

Finns på folkets bio + SF anytime

Har du läst eller sett något bra? – TIPSA OSS!

Mejla: minhast@egmont.se