Visst kan vintern, kylan, snön och mörkret vara jättehärlig och mysig ibland?
Men som hästmänniska har man ju inte alltid möjlighet till att bara ligga hemma med en varm dricka och mysa framför en TV… Oftast är det en hungrig häst som står och väntar i stallet, ridningen måste skötas, boxen måste mockas, ni känner säkert igen er.

Efter exempelvis en lång dag i skolan så är motivationen inte alltid på topp när man är på väg till ett mörkt stall med iskalla tår och snö som piskar i ansiktet. Vad gör man då? Hästen är ju det viktigaste, det roligaste vi vet?

Tips nummer ett är faktiskt att hålla sig varm, det blir verkligen lättare att genomföra alla uppgifter då. Tänk lager på lager och hellre lite för mycket än för lite, för man kan ju alltid plocka av sig lite om det skulle bli för varmt! Varma strumpor och handskar är A och O! Försök unna dig ett härligt underställ också, det är en räddare i nöden.

Ett annat tips är att hitta på saker i stallet som faktiskt bara går att göra på vintern. Till exempel att tolka bakom hästen! Med hjälp av en sele och tömmar kan man fästa antingen en pulka eller åka skidor efter hästen i snön. Tänk då bara på att ha med en vuxen så att det inte händer några olyckor. Men kul är det!

Ta och kolla med stallkompisarna om de skulle vara sugna på att hänga med på en uteritt? Ta en långtur tillsammans i vinterlandskapet tillsammans med lite fika och varm choklad. Det kommer verkligen vara någonting att se fram emot för både er ryttare och för hästarna!