Text: Sara Holmgren

Fälttävlansryttaren Greta Frodin, 13 år, gästar Min Häst och berättar om livet med hästarna och bjuder även på tips!

GRETA BLOGGAR

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Vi hade kvalat till SM och NM, men så hade jag plötsligt inte längre möjlighet att rida den hästen som jag kvalade med. Jag vet ju många stora ryttare som blivit av med hästar precis innan mästerskap, och jag förstår nu hur hårt det kan kännas. Alla förhoppningar, alla timmar, all träning i mörker och rusk. Tur att jag har världens bästa tränare.Hon tittade på mig och sa: ”det här är inte slutet, utan bara början!” Nu skulle vi leta efter en ny häst. Vi provade flera hästar och så glad jag är över att min tränare var med och satt upp, hon också. Hon känner ju väl till hur jag rider och var till stor hjälp även när det gällde att sålla hårt bland hästarna.

Att snabbt hitta en häst som är bra till fälttävlans alla tre discipliner är svårt och jag hade heller inte massor av pengar. Minns ni att jag tipsade om att det är bra att jobba som funktionär? Det var någon som såg mig redan då och visste att jag skulle kämpa och denna någon såg mig på tävlingar också. Nu råkade han bland annat vara fälttävlanstränare och när han fick höra om mig sa han att han kände till en dansk häst som skulle passa mig perfekt! Så nu står min alldeles egna Elmo i stallet. Han är alldeles underbar! Han är 6 år gammal, stor häst, och jag tror ni snart kommer få veta hur det går på tävling. Jag fyllde nyligen 13 år och nu ska jag tävla mot vuxna. Håll tummarna för oss! Tack och hej! Greta

Mulle Meck går i skolan

Mulan Mulle Meck blev kändis när han en dag för tre år sedan dök upp som en överraskning. En dag på sommarbetet stod han bredvid ridskoleponnyn Rut. Det var ingen som visste att Rut, hos sin förra ägare, hade blivit dräktig med en åsnehingst. Mulle Meck köptes som maskot till Skånes Ridsportförbund och håller nu på att ridas in, något han gillar mycket.

”Här är jag och min favvoryttare Maja Feuk! Idag var det examen i sommarskolan och jag klarade det med glans! Jag kan både gå och springa med Maja på ryggen och jag tror hon tycker jag är ganska bra! Nu ska jag ha semester, äta massor, springa och busa med min kompis Harry i hagen. Harrys mormor är förresten nästan lika känd som jag, hon heter Marcoville och var med i någon tävling som hette OS. Han är lite mallig över den saken, men det imponerar inte så mycket på mig! Här är en bild på oss två i hagen, det är jag till höger!”

Hälsningar från Mulle Meck

HAMO BLEV 45 ÅR!

Shetlandsponnyn Hamo, född 1974, blev förmodligen Sveriges äldsta häst. När han somnade in för gott i juni hade han levt i hela 45 år. Han var ridskoleponny i Blekinge och många har ridit honom på ponnyridningar. På senare år flyttade han till en gård där han kunde gå lös på tomten.

– Han levde ett långt liv, och det är så många barn som lärt sig mycket av honom, berättar Hamos ägare Carina Lindgren till SVT Blekinge. Vi var med honom när det hände, han hade det bra in i det sista.