Lena Furbergs karaktär Mulle har funnits som seriefigur i tidningen Min Häst sedan 1975 och är älskad av både stora och små. Nu får världens busigaste häst Mulle äntligen en egen bilderbok, där sagan om hur Mulle fick flytta hem till Molly berättas för första gången.

Humorn i Mulle-serierna älskas inte bara av inbitna hästsportintresserade, utan även av andra som uppskattar den lilla hästens träffsäkra humor. Mulle är söt, rolig, charmig och busig. Alla som håller på med hästar känner igen de dråpliga situationerna som Mulle och hans Molly hamnar i, och Mulles tankar och funderingar är ofta klockrena.

Lena Furberg – världens bästa tecknare av hästserier
Lena Furberg har arbetat som serietecknare sedan 15 års ålder, och fortsätter att inspirera tusentals läsare även idag. Mulle kom till av en slump då Lena som tonåring skickade in ett ilsket brev till tidningen Ponnybilderna. I marginalen hade hon klottrat små arga hästar och redaktionen på tidningen blev så förtjusta i den söta lilla hästen att de ville ha en hel serie av Lena. Genom åren har det blivit ett otal humoristiska, sorgliga och spännande hästserier, men Lena har alltid haft en dröm om att få göra en riktig bilderbok med Mulle, där hon verkligen får ta ut svängarna och spränga de där små serierutorna som hon annars är van vid. Och nu är det äntligen dags!

Min ponny Mulle
Molly vill så gärna ha en alldeles egen häst. Hon sparar alla sina veckopengar, julklappspengar, ja alla pengar hon kommer över. Men det är svårt att få det att räcka till. Så en dag sker ett mirakel…