Tecknad bild på Lena Furberg
Det allra första numret av tidningen Min Häst kom ut redan 1972. Även allas vår favorit – Mulle – började sin karriär det året.
Mulle föddes då Lena Furberg – Mulles ”mamma” – började teckna honom som klotterhäst i sina skolböcker. På den tiden hette han Blixten. Då var han bara Lenas egna lilla häst, men så en dag fick Lena reda på att hon hade vunnit en affisch i en utlottning i tidningen ”Ponnybilderna”. Men ingen affisch dök upp, så Lena skrev och klagade. I brevet hade hon förstås klottrat lite hästar. Då ringde man från tidningen och ville att Lena skulle teckna en serie!

Blixten döptes om till Munter, men fick till slut heta Mulle. När ”Ponnybilderna” lades ner kom så Mulle och Lena Furberg, år 1975, till Min Häst.

Mulle är populärare än någonsin och idag går Mulle hem hos både unga och gamla.

I början tecknade Lena bara illustrationer och Mulle, men började sedan även att teckna realistiska serier. 1978 gjorde hon sin första långa serie.

–  En hemsk sak, säger Lena själv. Jag kunde inte rita människor då. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad serien hette och det är kanske lika bra.

Genom åren har det blivit ett otal härliga, sorgliga och spännande hästserier tecknade av världens bästa hästtecknare Lena Furberg! Hon är dessutom en hejare på att fotografera och författa.

Då och då tittar Lena in på Min Hästs Facebooksida, så glöm inte att bli kompis med oss där!