Text: Josefin Strang - Foto: Getty Images

Läs med glimten i ögat!

Vattumannen 20 januari - 18 februari

Planeternas läge är trixigt! Ditt år kan bli överöst av fantastisk lycka, eller superknepiga utmaningar. Om du möts av utmaningar, som en supertittig häst eller bråk i stallet, så överlistar du situationen genom att hålla huvudet kallt, acceptera att det är svårt ibland, och be om hjälp!

Fiskarna 19 februari - 20 mars

Kära, känsliga fisk! Du måste våga ta chanserna du får under årets första halva. Om du törs ta de läskiga stegen kommer du utveckla en ny, fin relation med en häst som du kommer minnas resten av ditt liv. Ditt år kommer bli lite mer underbart varje gång du vågar berätta hur du känner!

Väduren 21 mars - 19 april

Wow! I år kommer du klara något du aldrig vågat drömma om. Fortsätt att fokusera din energi, så kommer du falla för en häst som kommer gilla dig lika mycket! Satsa under sommaren på att träna din kropp med ryttarövningar från marken, så kommer du få framgång i oktober.

Oxen 20 april - 20 maj

Under 2020 vill du jobba stenhårt för att nå dina mål – du är ju stark som en oxe! För att lyckas rida den svåra hästen, hoppa det höga hindret och lära dig nya saker, är det viktigt att du slappnas av och inte försöker för hårt.

Pssst…Planeterna står helt perfekt för ett underbart ridläger i juni!

Tvillingarna 21 maj - 20 juni

Under våren får du äntligen lön för allt slit i stallet som du genomled under årets början! Medvinden skapar perfekt läge för att fördjupa dina relationer med älsklingshästen och din stallbästis och skapar fina minnen. Det viktiga är att du litar på att du är lika omtyckt, och inte blir svartsjuk.

Kräftan 21 juni - 22 juli

Håll i dig, du har många många utmaningar på hästryggen under året! För att klara dem är det viktigt att du kommer ihåg vilka som är dina bra vänner. I slutet av mars passar det perfekt att börja jobba på ditt självförtroende i sadeln. Börja med att fråga din ridlärare vilka som är dina stark sidor!

Lejonet 23 juli - 22 augusti

Din omgivning kommer att krångla under vårvintern! Så var redo på att hugga in på stallsysslor, hjälpa vänner som är ledsna och ge den ensamma hästen en lång rykt. I början av augusti kommer planeterna sammanstråla för att du ska få den tur och lycka som du förtjänar av allt du gett!

Jungrfun 23 augusti - 22 september

I början av året måste du våga dela dina åsikter och ideér, människor kommer lyssna på dig mer än du tror! Detta gör att din personlighet utvecklas, vilket leder till att du kommer charmas av en häst du tidigare ignorerat. Under våren är det bra om du börjar spara till något du ser fram emot.

Vågen 23 september - 22 oktober

Din envishet kommer att löna sig! Så rid den lataste ponnyn, led den busigaste hästen och våga rida igen mot hindret hästen just vägrat på. Acceptera utmaningarna och fyll på med positiva känslor från dina kompisar! Planera något under årets andra hälft, annars blir den småtråkig.

Skorpionen 23 oktober - 21 novemeber

Okej, våren 2020 blir inte nog spännande för den passionerade skorpionen. Det bästa du kan göra för dina relationer med fyrbenta och tvåbenta är att bry dig extra mycket om hur de mår. Hitta på en aktivitet som är för älsklingshästens skull, det leder till chansen att få världens bästa sommarlov.

Skytten 22 november - 21 december

Du älskar att söka, men det du letar efter har du framför näsan! Om du slutar leta så kommer du upptäcka en ny, fyrbent kärlek. Mitten av april passar bra för att börja ett nytt kunskapsprojekt, exempelvis att anmäla dig till en tömkörningskurs, lära dig knoppa eller plugga foderlära.

Stenbocken 22 december - 19 januari

Jo, det är jobbigt att ta kontakt med de nya tvåbenta, om du minglar med några du inte känner kommer det leda till att du träffar en häst du kommer älska! Trots din självständighet är det viktigt att du uppmärksammar hästens signaler. Under hösten måste du våga lita på din ridlärare.