Det är lätt att hitta superryttarnas konton med dressyr, hoppning och fälttävlan på toppnivå. Här kommer hästkonton som är lite svårare att hitta, men är sååå bra. Missa inte!

Text: Josefin Strang

  1. @lifebetweentheears – Bilder från hästryggar runt om i världen, ridsug och resesug garanteras! Chans att bli repostad
  2. @alexandrafurman _trick_liberty – Svenska Alexandra blandar stämningsfulla bilder och coola filmer på trickträningen av hästar.
  3. @ben_ actionhorses – Halsbrytande häststunt från Hollywood – vad sägs om ekipaget som hoppar över en annan häst?!
  4. @1itscrunchtime1 – Sååå sött och supercoolt! Urgulliga miniatyrhästar som kan fler trick än de flesta hundar…
  5. @equusfails – Lätt galnaste kontot, visar typ ALLT som kan gå på tok i hästvärlden… Epic fail garanteras
3 Frågor till Carl Hedin

 Carl Hedin rider svår klass i dressyr och har lyckats ordentligt med sitt Instagram. Han blandar träning, humor och vackra hästbilder, vilket gett honom över 125 000 följare!

Vilka inlägg brukar bli mest populära?

– Inlägg som visar känslor mellan människor och hästar. Mina följare brukar vara som mest aktiva om jag lägger upp material som visar en god relation mellan mig och mina hästar.

Vilka slags poster tycker du själv om?

– Jag gillar många olika typer av konton, men på hästfronten följer jag mest mina kollegor som också jobbar med hästar på heltid.

Hur gör du med taskiga kommentarer?

– Jag brukar tänka att jag äger mitt eget konto, om man inte kan bete sig schysst där så är man inte heller välkommen. Om någon skriver elaka saker eller beter sig olämpligt på mitt konto brukar jag blockera dem och eventuellt ta bort deras kommentar. Jag lägger ingen energi på att argumentera eller diskutera med folk som inte kan hålla god ton