Hej på er! Jag har haft otroligt mycket i helgen och därav lite frånvaro här. Jag tänkte i vilket fall berätta för er hur det ser ut nu på hästfronten, iallafall den här veckan.

Idag är det måndag och på måndagar brukar jag rida Mezi. Mezi är ett friesersto, hon är verkligen superfin. Jag brukar köra markarbete och bommar med henne och  ibland så rider jag dressyr. Hon har inte direkt så ”lätt” för att hoppa då hon är relativt tung i kroppen. Men hon tycker att det är väldigt kul och blir väldigt taggad på små hinder, vilket är väldigt bra då hon behöver ta lite mer stöd på bettet, för ibland brister det lite i framåtbjudningen. Sen vi började med bommar och markarbete har hon fått mycket bättre galopp. Det är också väldigt bra med variation med markarbete.

Imorgon, tisdag, så beror det lite på om jag ligger i fas med plugget för om jag måste plugga kan jag inte gå till stallet. Men om jag hinner plugga klart idag efter stallet så kan jag åka till stallet imorgon och då ska jag rida Velvet. Jag har isåfall tänkt rida lite dressyr och försöka rida igenom henne och jobba henne i en lite lägre form, böja igenom båda sidorna med hjälp av serpentiner och lösgöra henne ordentligt med hjälp av skänkelvikningar.

På onsdag ska jag rida Falco, en häst som jag bara ridit två gånger tidigare. Han är sex år, men fortfarande ganska grön och vi ska på markarbetesträning för Ninna sjö. Det ska bli otroligt kul och jag är lite nervös faktiskt, men så är det väl när man sitter på en relativ ny häst och ska rida för en helt ny tränare.

På torsdag ska jag också rida Falco och då har jag tänkt att kanske rida ut, för jag slutar kl. 13. Eller så kanske jag rider en stund på banan. På kvällen sen så ska jag på hoppträning med Velvet, det ska bli himla kul!

Sen är det äntligen fredag och då så är väl planen att rida Hightech och sen att bara ta det lugnt. Jag ska försöka få min helg att bli ganska lugn. Eftersom att mina veckor är rätt så smockade med saker att göra. Men jag ska iallafall rida Velvet båda dagarna och sen så ska jag hoppa Felizity någon av dagarna också!