Jag tänkte att det kunde vara roligt för er att få en liten presentation av min häst, Kaxe, eftersom han är en stor del av min vardag och han kommer dyka upp här en hel del med 🙂 Ovan är en bild på oss från en tävling!

Att presentera denna häst är lika svårt varje gång, eftersom det finns så himla mycket att säga om honom och det är så galet mycket karaktär i en och samma individ. Men till att börja med så kan jag berätta att han är en maxad D-ponny valack född 2000. Igår bad jag er ju även att gissa vilka raser han är en blandning av, och till min förvåning så var det faktiskt en person som gissade rätt, vilket jag aldrig trodde, haha. Han är nämligen en av de ovanligaste korsningarna – roligt nog arabiskt fullblod och nordsvensk!

Jag & min familj köpte Kaxe 2009 och han var då 8 år gammal. Sedan dess har vi utvecklats otroligt mycket tillsammans, både uppe på ryggen och på marken. Man skapar självklart ett speciellt band med sin häst, inte minst efter 7 år ihop. Under några år tävlade vi en hel del, mest i dressyr men även en del i hoppning. I nuläget har jag haft fullt upp i skolan och därmed inte hunnit tävla, men vi tränar aktivt och strävar efter att bli ännu bättre inför en kommande tävlingssäsong!

Jag är så otroligt glad och tacksam att vägarna korsades mellan mig & Kaxe, vi har haft så sjukt roligt ihop dessa år och jag längtar alltid efter att åka ut till stallet efter en lång dag i skolan. Det bästa med Kaxe är nog att han alltid gör sitt bästa, han är en riktig krigare precis som jag, vilket gör oss till ett grymt team.

Har ni också ett speciellt band med en häst? Berätta gärna! 🙂

//Julia