Hästar är vaksamma och kan bli skrämda för det minsta lilla, det kan räcka med en plastpåse för att flyktinstinkten ska ta över. Men en trygg ryttare kan träna hästar till att göra läskiga saker

Text och foto: Sara Holmgren

 

Den svenska dressyrryttaren Anna Blomgren och stoet Tørveslettens Quattro visade svår dressyr på Göteborg Horse Show under väldigt speciella förhållanden. Trots att de red genom rök, på plast och under böljande presenningar i strålkastarljus var Tørveslettens Quattro fullt inställd på sin ryttare.

 

Polishästar får mycket träning för att kunna klara sitt arbete på gator och torg bland folk och bilar. Ridande polisen i London, The Metropolitan Police Service Mounted Branch, hardessutom tränat en del av sina hästar att hoppa genom eld och en pappersvägg! På London International Horse show visade de sin show, Activity Ride. Att ryttarna tog av och på sig kavajen medan ekipagen hoppade hinder var inget hästarna brydde sig om.

 

Hästarna vid kavalleriet i London, The Household Cavalry Mounted Regiment, kan inte bara stå vakt och gå parader. Sedan många år har kavalleriet en uppvisning, The Musical Ride, där några hästar lägger sig ner på kommando medan de andra hästarna rör sig omkring dem, och där de rids i full galopp medan ryttaren håller en stor flagga som skulle skrämma slag på de flesta hästar.

 

Bilderna är från Royal Windsor Horse Show.