För de flesta hästintresserade behöver Lena Furberg ingen närmare presentation – hennes seriefigur Mulle har en kändisstatus i nivå med Bamse och Nalle Puh. Mulle har levt rövare i serieformat i tidningen Min Häst sedan 1975 och är älskad av både barn och vuxna. Förra året kom den första bilderboken med Mulle ut, och nu är det dags för ett nytt spännande Mulle-skutt in i dagböckernas värld!

Den nya bokserien Mulles dagbok är fylld av värme, kärlek, spänning och igenkänningskomik för hästälskare – allt sett ur Mulles synvinkel.

Jag tyckte det var på tiden att Mulle själv fick berätta med egna ord hur det verkligen ÄR att vara häst – och att vara Mulle! För då blir det nog lite annorlunda än när människorna berättar, säger Lena Furberg.

Första boken i den nya serien heter Mulle och ponnyklubben. Mulles ryttare Molly har bestämt sig för de ska tävla i hoppning. Kvällen före den stora dagen ägnar sig Molly åt att göra Mulle fin. Hon schamponerar honom och knoppar manen. Mulle är inte alls nöjd. Han ser ju inte klok ut! Dessutom kliar knopparna. Och stramar. De måste bort helt enkelt. Sagt och gjort – Mulle skaver av dem mot boxkanten. Vilken tur! Nu är han redo att ge allt och utklassa de andra hästarna!

Mulle och ponnyklubben är på 112 sidor och släpps den 20 april 2018.

Redan i augusti kommer nästa bok – Mulle på sommarbete.

Skaffa ditt ex här: https://www.dintidning.se/bocker/mulle-och-ponnyklubben/