Det är nog inte så många som har missat att Peder vann det stora Jerringpriset i helgen! Direkt efter att Idrottsgalan avslutades i Globen på kvällen började det tjafsas…
Det här är andra gången på ganska kort tid som en ryttare vinner, och det uppskattas verkligen inte av alla. Det här året tävlade Peder mot tre väldigt framgångsrika idrottare inom golf, cykling och simning som också tog medaljer i OS och har alla långa samt framgångsrika karriärer. Men även Peder, trots att han var väldigt okänd inför publiken och tittarna. Han och All In var ju faktiskt det enda ekipaget i OS som inte rev ett enda hinder, plus att han kammade hem en silvermedalj! Är Peder då inte förtjänt av vinsten?

Vi frågade er läsare på vår Instagram och Facebook om vad ni tyckte och fick över 200 kommentarer. Svaren var som vi hade hoppats på. Självklart tyckte majoriteten av våra följare att Peder var den rätta personen att ta emot priset! I mångas ögon är Peder en stor förebild, en stor idrottsman, ödmjukaste hästmänniskan i hela Sverige (vi tycker nog till och med att han kan vara den mest ödmjukaste i hela världen!?).
Att det är elakt att hoppa på ridsporten nu i efterhand och säga att fel person vann är inte rättvist och inte heller acceptabelt. Vi hästmänniskor håller ihop och blir både starkare och större av att få synas såhär mycket bland de andra sporterna!

Ridning är ju faktiskt den näst största idrotten i hela Sverige, bara fotbollen är större. Inte konstigt då att Peder samlade in hela 273 760 röster. Det visar bara att vi är engagerade och stöttar vår sport när det behövs! Vi älskar Peder och han kommer alltid att vara en av de absolut bästa hoppryttarna någonsin!

De arga människorna som säger att ridning inte är en riktig sport borde få testa på att rida och försöka hoppa, eller vad tycker ni? 😉

Bild: Alexander Donka