Godmorgon! Ska snart bege mig ut till stallet och ta en liten morgonpromenad med Kaxe. Tänkte att jag kunde passa på att berätta om mina vanliga stallrutiner, nu när dom ändå inte varit som vanligt de senaste dagarna 😉

På vardagar åker jag ut direkt efter skolan runt 16, och på helger försöker jag gå upp så tidigt som möjligt för att hinna med annat under dagen med 🙂 När jag kommer fram till stallet byter jag om, och gör sedan allt markarbete först, dvs mockning, höpackning, kraft, mocka hagar, fylla vatten etc.

När det är gjort brukar jag ta in hästen (om han inte redan står inne), borsta och pyssla & sedan beroende på vad jag planerat, göra i ordning honom för motion eller dyl. Det vanligaste är att jag sadlar och rider ett dressyrpass i paddocken eller manegen beroende på vädret, men några dagar i veckan rider vi även ut, och ibland blir det lite hoppning/bomträning och nån gång kan det bli promenader osv – väldigt varierande.

Efter diverse (rid)pass brukar jag pyssla om honom lite till, ta av utrustning, borsta, ibland får han sig en dusch med. Och sen får han gå ut i hagen och rulla sig 🙂

När hästen är ute i hagen gör jag det sista stall-arbetet, så som putsa utrustning, diska grejer, sopa överallt och plocka undan – sedan är det hemfärd.

Allt som allt brukar det ta ca 4h i stallet om jag rider, ibland blir det hela dagar med om jag har mycket att göra.
Hur ser era stallrutiner ut? 🙂

//Julia