För att kunna ta så fina hästbilder som möjligt finns det några bra knep att känna till!
Det är inte så lätt att ta lika bra bilder som proffsen – men med de här tipsen kommer du en bit på vägen!

Fin
Se till att hästen är så fin som möjligt. Rykta den och sätt på ett nysmort träns eller en fin grimma. Vill man ha lite överkurs, kan man fläta manen och smörja in hovarna också – alla vill väl se sin älskling från sin bästa sida.

Medhjälpare
Det är bra att ha med en kompis när man ska fotografera sin häst.
Kompisen kan hålla i hästen, ställa den snyggt eller väcka hästens uppmärksamhet så att den spetsar öronen. Till det kan man till exempel använda en papperspåse som man kan prassla med. När det är dags att ta bilden får kompisen backa några steg bort.

Rätt ljus
När du tar en bild på din häst så gör det utomhus, gärna en mulen dag. Blir bilderna tagna inomhus så blir de lätt för mörka. Och en bild tagen mitt i solskenet får ofta mörka skuggor som stör bilden. Undvik också att fotografera i motljus för då blir hästen bara helt svart. Ljuset på morgonen eller kvällen brukar vara allra bäst.


Gå nära

Se till att bakgrunden är lugn – en hage, himmel eller kanske en vägg brukar bli snyggt. Ta bort störande saker i bakgrunden eller flytta kameran – bilar, människor, stängsel, ryktsaker, skräp eller annat stör ofta motivet. Gå riktigt nära inpå motivet, så hästen blir det viktiga i bilden.

Lycka till!