Vill du dekorera ditt rum inspirerat av det du förmodligen älskar mest av allt, hästar? Här kommer olika tips och idéer på hur du kan göra ditt rum hästigt. Att göra om sitt rum, eller att dekorera det, är inget som måste kosta mycket pengar. Mycket kan du göra själv, eller inhandla för en billig peng på exempelvis en loppis och sen göra om.

Text: Eden Lev

  1. Gör en fotolina, det är ett perfekt sätt att hänga upp dina hästbilder. Genom att hänga upp en lina på en vägg kan du med hjälp av klädnypor eller gem hänga upp bilder på hästar. Har du inga fina hästbilder, eller ingen möjlighet att skriva ut, kan du rita egna bilder eller klippa ut hästbilder från gamla tidningar.
  2. Ett annat sätt att hänga upp hästbilder på, är att göra en fotovägg. Detta kan man göra genom att använda posters, eller dina egna bilder i ramar. Det finns massor av idéer på internet.
  3. Finns det något hästigare än en riktig hästsko? Hästskor finns att köpa på nästan varje hästbutik, de finn både i guld och silver. Du kan antingen låta den vara som den är, eller så kan du dekorera den så att den passar ditt rum genom att måla, klistra på paljetter eller hur du vill. För att hänga upp den kan du tillexempel ta ett fint band och trä igenom hålen och sedan knyta en rosett, eller så hänger man bara upp den som den är!
  4. Häststatyer och hästar på lampfötter finns att köpa, men med en gammal hästleksak kan du göra något liknande själv. Har du en schleich häst eller en annan leksakshäst som du inte behöver, kan du måla den eller för bästa resultat spraymåla den exempelvis guldig. Om du vill ha en lampstång med en hästdetalj kan du klistra på hästen på lampstången med hjälp av en limpistol och sedan spraymåla hela lampstången och hästen.
  5. Har du vunnit rosetter någon gång? Eller har du kanske varit på ridläger? Har du rosetter så kan du hänga upp dessa på väggen med hjälp av en rosettlina. Har du bara någon rosett, så att det inte räcker till en hel lina kan du hänga upp rosetten på en fotolina!
  6. Vill du hel renovera ditt rum? I så fall kan du tapetsera om ditt rum, med en fondvägg med hästtapet på.
  7. Det finns även hästiga väggklistermärken som man kan sätta upp på väggen, priserna ligger oftast runt 100-200 kr.
  8. En anslagstavla är också en fin dekoration i rummet, och den är inte bara fin att titta på, utan den är väldigt praktisk också. Du kan sätta upp kom-ihåg lappar till dig själv, hästens eller ditt veckoschema varvat med bilder på din älskling.
  9. För att få sängen lite mer hästig kan du ha ett påslakanset med hästmotiv, och varför inte ett häst-mjukisdjur i sängen?
  10. På dörren kan du sätta upp en hemmaboxskylt. Börja med skriva ditt namn, antingen på datorn eller för hand och sedan kan du göra som en riktig boxskylt med stamtavla fast du gör den till dig själv.