Vill du dekorera ditt rum inspirerat av det du förmodligen älskar mest av allt, hästar? Här kommer olika tips och idéer på hur du kan göra ditt rum hästigt. Att göra om sitt rum, eller att dekorera det, är inget som måste kosta mycket pengar. Mycket kan du göra själv, eller inhandla för en billig peng på exempelvis en loppis och sen göra om.

Text: Eden Lev

  1. Det finns även mängder med olika hästcitat på internet, detta är också något som man kan sätta upp på väggen.
  2. Krokarna i rummet kan bytas ut mot krokar som i hästhuvuden.
  3. Det finns även bokstöd, i hästform, som kan vara en fin och diskret hästdetalj.
  4. Ett annat tips, är att infoga hästiga girlanger. Genom att klippa hästbilder i trekanter och vika ner kanten som du fäster med tejp. Nu kan du trä igenom en tråd och hänga upp den på väggen.
  5. Du kan även göra en egen hästmobil! Börja med att klippa ut små hästar och häng sedan dem i snören som du knyter fast i en ring som du kan göra av exempelvis ståltråd.
  6. Måla en häst och sätt upp på väggen. Det finns massor av filmer och instruktioner på hur du kan måla en häst. Du kan även rita av, eller kanske kalkera en bild och sen måla med exempelvis vattenfärg. Du kan välja att rita en häst som den verkligen ser ut, eller kanske använda lite roliga färger som rosa, blå, grön och så vidare.
  7. På många inrednings butiker kan man köpa bokstäver, bokstäver som du också kan göra själv med kartong eller trä. Med hjälp av bokstäverna kan du antingen skriva ett citat (ex. I love horses), din favorithästs hela namn eller bara första bokstaven. Vill du dekorera bokstäverna kan du antingen måla dem eller klistra på massor av bilder på din favorithäst.
  8. Ett ljus med din favorithäst på. En fin inredningsdetalj är ljus, och med din favorit hästbild på blir det bara finare. Med hjälp av en skrivare, silkespapper/servett, bakplåtspapper, en hårfön och ett ljus kan du, på fem minuter göra ett fint eget designat ljus. För en fullständig beskrivning sök på ”tillverka ljus” eller ”decoupage ljus” på youtube och se film där.
  9. Du kan också ha fina prydnadskuddar med hästar på. Om du vill göra dessa själv, kan du antingen sy på en häst silhuett på ett fodral, brodera på en häst eller sy en kudde med ett häst-tyg. Om du vill kan du ta hjälp av din syslöjdslärare.