Sommarlovet är härligt, underbart att få vara ledig när vädret är som bäst. Men det finns en stor nackdel: ridskolan är stängd! Detta gör såklart sommaren ganska tråkig, men, deppa inte ihop. Här kommer massor av tips på hur du kan överleva sommaren!

Text: Eden lev 

  1. Utmana dig själv. Kom på en rolig utmaning och utmana dig själv. Har du något du länge velat lära dig? Gå ner i spagat, rita en häst, springa en mil eller kanske kunna läsa en min häst tidning upp och ner? Kom på en rolig utmaning och utmana dig själv eller fråga om en kompis vill hänga på.
  2. Hitta en ny vän. Titta dig omkring, tänk vad många människor det finns. Egentligen borde det inte vara så svårt att hitta en ny vän. Att vi inte får vänner hela tiden beror på att vi inte brukar prata med folk som man inte känner. Men det kan du ändra på! Nästa gång du ser din granne, den där tjejen på stranden eller personen som cyklar i ridkläder, hälsa och försök småprata lite. Var modig och tänk på alla nya vänner som du kan få!
  3. Åk till en ny plats. Ta med en kompis och hoppa på en ny buss eller cykla åt ett nytt håll. Att komma till platser som är nya är spännande och om du har tur kanske det finns hästar att kolla på där.
  4. Starta en käpphästklubb. Har du en käpphäst? Om inte, köp en. Bli inspirerad av alla käpphästkonton på Instagram och se om det finns någon nära dig. Ni kanske kan ses och ha en klubb tillsammans. Ha tävlingar, träningar och hitta fler kompisar som kan vara med.
  5. Gör din egen Min Häst-tidning. Rita bilder eller skriv ut bilder. Rita serier skriv artiklar och noveller. Sedan kan du klippa och klistra ihop allt på sidor som du sedan kan sätta ihop till en tidning.
  6. Åk och kolla på tävlingar. Att titta på tävlingar är både inspirerande och lärorikt, plus att det är väldigt roligt. Du kan åka på en tävling vid din lokala klubb eller åka till större tävlingar. På större tävlingar som exempelvis Falsterbo finns mässor där du också kan shoppa.
  7. Gör en hästsida på Instagram eller gör en hästblogg. Gillar du att fota, redigera bilder eller skriva? Perfekt. Då kan du göra en egen hästblogg eller en hästsida på Instagram. Sedan kan du specialisera dig på vad du vill, du kan exempelvis bara lägga ut fina bilder, skriva hästnoveller, fakta eller varför inte en blandning av alltihop.
  8. Hitta en häst att pyssla med. Kolla vad det finns för hästar i din närhet, knacka sedan på och fråga om de har någon häst som de har någon häst som skulle vilja bli lite ompysslad. Då kan du träna på att göra flätor, borsta och kanske gå promenader!
  9. Skriv upp dina drömmar. Tänk efter, vad har du för drömmar? Ett drömjobb, en drömhäst eller ett drömhus. Det finns inga för små, eller för stora drömmar. Skriv upp allt du kan tänka på! Om du vill kan du lägga in bilder också.
  10. Hälsa på ridskolans hästar. Prata med din ridlärare och fråga vart ridskolehästarna är på sommaren. Vissa ridskolor låter sina hästar gå på bete, medan andra använder sina till ridläger. Fråga om det är okej att åka och hälsa på dem och gör det till en dagsutflykt.

Du hittar fler tips på roliga saker att göra på sommarlovet här!