Sommarlovet är härligt, underbart att få vara ledig när vädret är som bäst. Men det finns en stor nackdel: ridskolan är stängd! Detta gör såklart sommaren ganska tråkig, men, deppa inte ihop. Här kommer massor av tips på hur du kan överleva sommaren!

 Text: Eden Lev

  1. Rid på turridning. Spara ihop pengar till en turridning, det finns olika turridningsstall. Med olika raser, till exempel Islandshästar, och i olika miljöer till exempel på stranden. Tänk dig en härlig lång uteritt i fin natur eller på en strand, finns det något härligare?
  2. Skriv en hästnovell. Dröm dig bort i en sagovärld där vad som helst kan hända och fånga dina tankar i en novell. På internet finns tips på hur du kan skriva en så bra novell som möjligt. När du är klar kan du skicka in den till Min Häst.
  3. Gå på picknik. Laga mat och baka kakor som passar bra att ta med och bjud sedan med en kompis på picknik. Kanske kan ni sitta ute på gården, eller så kan ni sätta er utanför en hästhage och titta på hästarna medan ni äter.
  4. Ta en podd-promenad. Med en bra hästpodd eller en hästbok i lurarna kan vilken promenad som helst, bli en super promenad. Inte heller skadar det om det är strålande sol och fint väder!
  5. Starta en hästboksklubb. Det finns mängder av olika hästböcker som är jättebra, både äldre och nyare. Det är perfekt att sitta ute i solen eller kanske på stranden med en bok. Därför borde du starta en hästboksklubb, det är ett jättebra sätt att diskutera boken och hitta nya vänner med samma intressen.
  6. Hitta en hund du kan hjälpa till med. När man inte har möjlighet att vara med hästar så kan man passa på att vara med andra djur, tillexempel hundar. Om du inte har en egen hund kanske du ar någon granne eller släkting som har en hund? Fråga om du får gå ut med den på promenad. Du kan också bygga egna hinder och prova hoppa dem med hunden, om det är okej för ägaren.
  7. Gör en egen waterslide. Ta en presenning och bred ut den på marken, ta sedan en vattenslang och grönsåpa. Spruta på vatten och grönsåpa och plötsligt har du en egen waterslide. Spring och ta fart eller placera presenningen i en backe för att åka!
  8. Anordna eller gå på en hästloppis. Kolla med din klubb om ni kan anordna en hästloppis, eller leta efter bra hästloppisar på nätet. Att handla ridsaker begagnat är både billigt och miljövänligt, en win-win alltså!
  9. Gå på ridläger. Om du inte redan har anmält dig till ridläger så är det inte helt kört. Hitta något som du kan tjäna pengar på (tillexempel sälja gamla grejer på loppis) och ring runt till ridlägergårdarna för att se om de har någon plats över någonstans. Det finns säkert någon som avbokat i sista minuten.
  10. Prova göra din egen glass. Att göra sin egen glass är en rolig idé om du gillar att pyssla och om du gillar glass såklart. Du hittar väldigt många recept på nätet och du kan göra antingen isglass eller vanlig glass. Det absolut bästa är att du kan smaksätta den med vad du vill!