Text: Anna Norlin – Bild: Fotolia

Varför ska du testa fälttävlan?

Du och hästen får träna på många olika saker, vilket gör att ni kommer att lära känna varandra riktigt bra. Dessutom ökar du din hästkunskap på ett roligt och spännande sätt.

Kom igång!

Alla kan rida fälttävlan eftersom det  nns olika svårighetsgrader. En del hobbyryttare kanske startar  era gånger i debutantklass och nöjer sig sedan med det. Andra blir så bitna av sporten att de satsar mer och mer under många år. Ja, en del hamnar ju i landslaget till slut.

Är du nyfiken? Kontakta en fälttävlanstränare i ditt distrikt som kan tipsa dig om träningar där du bor. Anmäl dig till en träning för nybörjare, så att du får hjälp av en kunnig tränare. Då får du träna på olika terränghinder, hoppa nedför och uppför, rida genom vatten och mycket mer med hjälp av en tränare som kan sporten. De här gruppträningarna brukar gillas av både ryttare och hästar!

Ett nästa steg kan vara att delta i en startfälttävlan som är en träning under tävlingsliknande former. Då måste du ha ett Grönt kort. Läs mer på Svenska Ridsportförbundets webbsida www. ridsport.se där det även finns information om vilka klubbar som arrangerar denna form av tävling.