Är du i stallet bara någon dag i veckan? Har du häst- och stall längtan de dagar som du inte är i stallet? Här kommer första delen av tips på hästiga saker som du kan göra när du inte är i stallet.

  1. Anordna en hästloppis. Prata med kompisar, och med hästfolk, gör inlägg på Facebook och fråga om någon mer är intresserad av att ha hästloppis. Kanske du kan få det till ett arrangemang genom din klubb och få använda deras ridhus/gårdsplan? Att sälja av saker som man inte använder och själv kunna köpa saker, för mycket billigare än nypris är ju ett vinnande koncept och vissa hästloppisar drar riktigt mycket folk!
  2. Läs hästböcker. Det finns massor av gamla och nya hästböcker. Du kan gå till ditt bibliotek och fråga om hästböcker, eller så brukar det finnas på olika loppisar. Kom ihåg, döm inte boken för dess omslag. Många av de lite äldre hästböckerna kan vara väldigt bra, men se väldigt skrangliga och gamla ut.
  3. Dekorera ditt rum med hästbilder. Du kan skriva ut bilder på din älskling, skriva ut hästquotes, använda Min Hästs fina posters och klippa ut hästbilder från tidningar. Du kan antingen göra ett collage i en ram eller en hel fotovägg.
  4. Putsa dina ridskor/stövlar och gör de riktigt glansiga! Du kan även rengöra hjälm och väst och planera din outfit till nästa ridlektion.
  5. Skriv ner dina mål med ridningen, dina svagheter och dina styrkor och titta på hur du kan förbättra, hur du kan lära dig mer och vad du kan göra för att nå dina mål!
  6. Lär dig något dressyrprogram. Ska du tävla dressyr? Eller har du som mål att tävla dressyr? Lär dig ett dressyrprogram och träna på det både med och utan häst. Du kan ju även föreslå programridning för din ridlärare.
  7. Bjud hem en vän eller ha en myskväll själv. Gör iordning popcorn, godis eller chips och välj ut en riktigt bra hästfilm, som tillexempel Black Beauty, Spirit, Secretariat, Dreamer, Seabiscuit och Flicka den bruna mustangen.
  8. Var hästskötare. Är det någon i din närhet som tävlar och behöver en hästskötare? Fråga, det är väldigt lärorikt att få följa med den som tävlar och på det sättet lär man sig också tävlingsrutinerna för den som tävlar.