Är du i stallet bara någon dag i veckan? Har du häst- och stall längtan de dagar som du inte är i stallet? Här kommer första delen av tips på hästiga saker som du kan göra när du inte är i stallet.

Skriven av Eden Lev

  1. Baka hästgodis, det finns mängder av olika recept på hästgodis på internet. Varför inte passa på att skämma bort din fyrbenta favorit lite extra? Detta är även en bra present till en hästgalen vän.

 

  1. Se på hästfilmer på Youtube. Youtube är väldigt populärt just nu, vilket har lett till att antalet hästfilmer på Youtube har ökat. Du kan nu följa med på tävlingsdagar, få olika tips och lära dig saker. Några tips på häst-youtubers är: Ztreliin, Elfstrands blogg, Ninas Rader och Tyra Sjöstedt.

 

  1. Följ med en kompis till stallet. Har du någon kompis som tycker lika mycket om hästar som du? Fråga om du får följa med till stallet, du kan ju passa på att erbjuda dig att filma eller fota när din kompis rider och du får vara i stallet och klappa på hästar.

 

  1. Försök lära dig så mycket som möjligt om hästar. Du kan låna böcker om hästar, läsa på internet om hästar och läsa hästtidningar. Om du vill kan du starta en hästblogg där du skriver om vad du lär dig i stallet och utanför.

 

  1. Fråga om de på ridskolan, eller i något stall i närheten behöver hjälp med något. Du kanske kan få putsa sadel eller träns, mocka eller göra några andra stallsysslor. Är du ansvarsfull och sköter dig kanske du har tur och får rida också längre fram.

 

  1. Om du inte redan är med i en ridklubb, bli medlem. Att vara aktiv i en ridklubb är mycket givande, du kan gå med i ungdomssektionen, vara med att anordna olika aktiviteter och du kan vara funktionär på tävlingsdagar. Att vara funktionär lär man sig väldigt mycket av, plus att man får se massor av fina ekipage.

 

  1. Titta på tävlingar och träningar. Ska en duktig tränare komma till ett ridhus nära dig? Då har du chans att vara åskådare, ta med dig fika och titta på. Man kan lära sig väldigt mycket av andras misstag och inspireras av olika övningar och olika tankesätt kring ridningen.

 

  1. Träna. Styrketräna, träna upp din kondition, koordination, balans och smidighet. Det kommer göra dig till en bättre ryttare, utan häst. Om du specifikt vill se hur du kan träna upp din sits utan häst sök då på ”Sitsskolan – träna utan häst” på Youtube så får du fram en video där man kan se hur man tränar upp sin sits, utan häst

 

  1. Lär dig rita hästar riktigt bra. Sätt på lite musik, eller en bra podcast och rita hästar. Det bästa är att hitta en bild som man kan rita av, genom att man ritar kan man också lära sig mer om hästens anatomi.

 

Del 2 kommer att publiceras på torsdag, missa inte det!