Text: Anna Sellberg

Hej frågeronden!

Hej frågeronden. Jag har en fantastisk ponny som heter Marion. Men mitt problem är att jag saknar henne otroligt på loven. Jag vill inte äta eller göra något och hela dagarna sitter jag mitt rum och kollar på Marion på bilderna jag har. Jag undrar om ni vet något sätt att slippa sakna sin favorithäst så.

PS. Min Häst är världens bästa tidning i hela universum!

//mlover

 

Hej!
Det är svårt att sakna någon så där jättemycket. Man tror nästan att hjärtat ska gå sönder i bröstet.

Till att börja med tycker jag att du ska prata med dina föräldrar om hur du känner dig. Kanske kan ni åka och hälsa på Marion då och då under loven, så du ser att hon har det bra?

Sedan tror jag att du måste tvinga dig själv att göra andra saker än sitta hemma, även om det känns superjobbigt.

Tänk så här: när lovet är slut och du får träffa Marion igen, är det väl bra om du är i toppform så du kan rida så bra som möjligt? Gå promena- der eller spring. Fråga grannarna om du får gå ut med deras hund – kanske kan du till och med jobba som hund- eller kattvakt under sommaren, och tjäna lite extra pengar?

Att simma, cykla på långtur med matsäck och upptäcka nya vägar, eller gå på Friskis & Svettis, är också bra. Eller varför inte ta med dina föräldrar eller några kompisar och rida islandshäst?

Kanske kan du också hitta en annan häst att ta hand om på loven? Det kommer att ge dig en massa nya erfarenheter, som du sedan kan använda när du och Marion ses igen.

Det här var förslag på saker som jag tycker hjälper när man saknar någon så där extra myck- et och är alldeles ledsen inombords. Och det viktigaste av dem står först: prata med din mamma och pappa om hur du känner dig. Hoppas att du mår bättre snart – och sköt om dig!
Kram från Anna