Här kommer del 2 av ”Att åka på ridläger”.

Text: Eden Lev

Förberedelser

När man sedan väl har bokat kan det kännas som att sommaren och ridlägret är så långt borta. Men tiden går fort och för att förbereda dig kan du:

 

  • Ha en nedräkning. Det finns flera nedräkningsappar som man kan ladda ner på telefonen och varje dag se hur lång tid det är kvar och hur fort den minskar.

 

  • Skriv en packlista. När man ska åka på övernattningsridläger är det mycket som ska med och det är inte roligt om man glömmer något. Skriv en packlista med allt du ska ha med!

 

  • Gå in på ditt ridlägers hemsida och lusläs. Ofta finns en flik med ”våra hästar” som kan vara spännande att kika på, där kan du se de olika hästarna och fantisera om vilken som ska bli din lägerhäst.

 

  • Du kan också leta på Google eller Instagram för att se vad andra har skrivit och lagt ut för bilder på det ridläger du ska på.

 

Nervositet

Ju närmare ridlägret du kommer desto mer kommer nervositeten komma smygande. Tankar som ”tänk om jag inte är tillräckligt duktig”, ”tänk om jag får en för svår häst” eller ”tänk om jag inte får några kompisar” passerar nog de flesta som ska gå på ett nytt ridläger. Men du behöver inte oroa dig.

När du kommer till ridlägret kommer du dit för att lära dig, och ridlärarna förväntar sig inte heller att du ska vara fullärd. Ridlärarna ser också hur mycket du kan så du kommer säkert få en passande häst och ridlektioner som är anpassade efter din kunskap.

Om du får en häst som känns för svår finns det alltid en möjlighet att prata med ridlärarna om det. Annars kanske det är en möjlighet att lära sig mera?

Om du oroar dig för att inte få några kompisar så kan du tänka på att alla som kommer till ridlägret har i alla fall en sak gemensamt, hästarna. Vilket gör att ni kommer alltid ha något att prata om!

 

 

Att tänka på under lägret

  • Skriv dagbok och fota mycket med telefonen. Ridläger är ett minne för hela livet och det är roligt att kunna se tillbaka i efterhand på vad ni gjorde och hur din häst såg ut.

 

  • Om du får hemlängtan så prata med dem där hemma i telefon och se om det finns någon på lägret som du kan anförtro dig åt. Efter en kram och några tröstande ord brukar allt kännas bra igen!

Lycka till!