En efter en föll konkurrenterna med Peder höll nerverna genom hela mästerskapet.
Från dag ett låg Peder på guldplats men det var många tuffa ryttare som ville vinna. Felfritt första tävlingsdagen för Peder och även på fredagskvällen var han felfri och red hem ett lagsilver för Sverige tillsammans med Malin Baryard-Johnsson, Douglas Lindelöw och Henrik von Eckermann.

Lördag innebar vilodag för de ryttare som skulle gå finalen på söndag eftermiddag. Tid att ta det lugnt, skapa nya krafter och fokusera.

I söndagens final var även Henrik von Eckermann med tillsammans med Mary Lou men de fick tyvärr 9 fel i första rundan och fick därför inte fortsätta med in i andra rundan där de 12 bästa fick rida. Många rivningar blev det i startfältet, spänningen ökade rejält i Göteborg när Peder gick in på banan. 5 fel blev resultatet men tack vare alla felfria rundor dagarna innan så gjorde det ingenting, Peder hade en så pass bra ledning att han hade råd med dem felen. Guldet var hans, tillsammans med H&M All In fick de med sig ett guld i ett stort mästerskap på hemmaplan. Historiskt och alldeles underbart! 
Silvermedaljen gick till Harrie Smolders från Nederländerna och irländaren Cian O’Connor tog brons.
Vilken fantastisk ryttare Peder är och då ska vi inte ens tala om vilken bra häst han sitter på!
Grattis hela teamet!