Text: Josefin Strang

Läses med glimten i ögat! 

Vattumannen 20 januari – 18 februari

Du kämpade hårt under vårens ridtermin och får er svåra utmaningar i stallet under sommaren. Du tvivlar på dina ridkunskaper och hästhantering. Var förlåtande mot dig själv! För att få ny hästpepp måste du vila ordentligt i sommar (istället för att spela Star Stable till midnatt).

Fiskarna 19 februari – 20 mars

Du har lärt dig massor och känner dig starkare och säkrare än någonsin i sadeln och stallet. Använd ditt mod till att anmäla dig till ett ridläger eller spännande sommar- kurs. Augusti riskerar att bli lite tråkig: vad sägs om att hjälpa ridskolan komma igång med nya terminen?

Väduren 21 mars – 19 april

Du behöver stressa ner under sommarlovet! Att titta på betande hästar i sommarhagen och klia myggbett på en solvarm häst är aktiviteter som passar dig perfekt. En häst du träffar under sensommaren kommer spela en viktig roll i ditt liv.

Oxen 20 april – 20 maj

Vårens ridtermin var kämpig i sadeln och du hade svårt att kommunicera med älsklingshästen. Du behöver förnyelse! Gör ett miljöombyte: åk på ridläger, besök en hopptävling, eller varför inte testa turridning med islandshästar?

Tvillingarna 21 maj – 20 juni

Runt din födelsedag kommer du ha ett missförstånd med din älsklingshäst. Under sensommaren behöver du testa något nytt (exempelvis körning eller rida en ny häst). I augusti möter du en häst eller stallkompis du kommer umgås massor med.

Kräftan 21 juni – 22 juli

En häst du gillar är bråkigare än vanligt, men det är inte ditt fel. Kanske klämmer ridutrustningen eller är boxgrannen jobbig? Du behöver vila denna sommar: att hästblogga, Instagramma vackra hästbilder eller spela Star Stable en hel dag passar dig perfekt.

Lejonet 23 juli – 22 augusti

I månadsskiftet juni-juli är det viktigt att du vågar satsa och anstränga dig för att komma till nästa nivå med ditt hästintresse. Leta efter en sköthäst, erbjud dig att hjälpa till på stalljourer eller anmäl dig till en spännande tävling!

Jungfrun 23 augusti – 22 september

I juli möter du en häst du kommer minnas för res- ten

av ditt liv. I augusti måste du bestämma vad du vill uppnå: skriv en lista med dina mål i ridningen. Ridskolestarten kommer kännas extra spännande om du uppdaterar stallgarderoben – kanske en ny hjälm?

Vågen 23 september – 22 oktober

I början av sommaren hittar du nya fyrbenta och tvåbenta vänner, härligt! Under sensommaren upplever du en konflikt. Det viktiga är att du vågar släppa taget om sådant som ger dig dålig energi, exempelvis en taskig och negativ stallkompis.

Skorpionen 23 oktober – 21 november

Wow, du går en underbar sommar till mötes! Du kommer ha roligt med din älsklingshäst och ta roliga, ummiga bilder med din tvåbenta bästis. Du kommer hitta någon som lär dig mycket, exempelvis en ridlärare, fyrbent läromästare eller en superbra YouTube-kanal.

Skytten 22 november – 21 december

2018 har varit ett jobbigt år för Skytten, sommaren börjar med en kon ikt med en älsklingshäst (som en avramling eller att hästen vägrar låta sig fångas i hagen). Du behöver planera in en härlig utflykt i juli, som ett dagridläger eller att besöka en hästtävling.

Stenbocken 22 december – 19 januari

Under sommaren möter du en häst som väcker starka men jobbiga känslor hos dig: som rädsla, skam eller ilska. Det är normalt, men ta inte ut känslan på hästen! Prata istället med en ridlärare eller stallbästis om hur du kände. Då blir det lärorikt!