DRÖMMEN OM CHAMIR – Angelica Öhrn

Jag tycker att ”Drömmen om Chamir” är väldigt bra för att det inte är svårt att komma in i den. Sedan, när man kommit in i den tycker jag att den är typ någon blandning mellan spännande och rolig bok. Och man vill bara fortsätta att läsa!

Betyg = 4,5 av 5 stjärnor
Olivia, 10 år, Lomma

LÄSÅLDER: 9-12 år

ATT RIDA – Susanne Larsson/Göran G. Johansson

Ella älskar hästen Sillen. Hon kan nästan allting själv i stallet. Hennes kompis Amanda gillar en annan häst som Ella får prova, det går inte riktigt lika bra. Ibland drömmer Ella, då har hon en låtsaskompis och en egen häst i skogen. Läs lite själv, eller med en vuxen, och kolla in alla de fina bilderna!

LÄSÅLDER: 3-6 år

ETT EGET LAG – Malin Eriksson

Boken handlar om Athena och hennes ponny Master som blivit erbjudna en plats i ett dressyrlag. Athena är så klart glad, men ändå bekymrad eftersom de har inte frågat hennes bästa vän Petrus. De två har drömt om att ha ett lag ihop, men ska Athena ge upp den här chansen, för Petrus skull? Ett eget lag är en berättelse om val, om att våga stå upp för sina drömmar. Och då kan det visa sig, att en inte ens behöver välja.

LÄSÅLDER 9-12 år

 

DANSA MED HÄSTAR – Klaus Ferdinand Hempfling

Hej alla Min Hästläsare! Jag har ett jättebra boktips till er som vill lära er mer om hästar och kommunikationen med dem. Den heter ”Dansa med hästar” och är skriven av Klaus Ferdinand Hempfling. Hoppas ni får en intressant lässtund!

//Hästälskande bokslukare

FAKTABOK

 

HEARTLAND (Bokserie) – Lauren Brooke

Jag vill tipsa om en bokserie som heter Heartland! Det finns 25 böcker om Heartland men tyvärr har jag bara de 10 första. Här är lite vad Heartland handlar om: ”Heartland handlar om den hästgård som 15-åriga Amy bor med sin syster och morfar. Där tar de emot skadade och rädda hästar och ger dem en chans att lära sig lita på människor igen.” //Stella

LÄSÅLDER: 12-15 år

 

 

 

EFTERLYSNING!

Jag undrar också om någon skulle vilja sälja bok 11 till 25? Galoppera isåfall till närmsta dator och skicka ett mejl till
stella.weitkamper@gmail.com