Ridsporten är en tidskrävande hobby, och vi hästtjejer spenderar mycket tid i stallet. Men det finns mycket annat man måste hinna med också, för mig är det verkligen SKOLAN som står lite i vägen. Men jag tänkte dela med mig av några tips på hur du kan effektivisera din vardag, för att hinna med så mycket som möjligt.

1. Planera – skaffa en planeringsbok / almanacka om du inte redan har en. Där kan du skriva vad och när du ska göra vad samt planera din vardag, så att du inte glömmer ett prov och måste hetsplugga dagen innan, för det leder till ett dåligt resultat och då kanske man inte får vara i stallet lika mycket.

2. Strukturera och prioritera – Börja med att skriva upp allt du måste/vill göra, och sedan måste du strukturera upp vad som är viktigast för dig att göra. Sått sedan sakerna på en prioritetslista. Det du ,måste göra först, eller det som är viktigast står högst upp. Sedan kan du planera i din almanacka när du ska hinna göra allt. För mig är detta det ända sättet att hinna med så mycket saker, för allt jag inte skriver ner glömmer jag. Såhär kan man se alt vad man har och göra framför sig och kan prioritera bort saker.

3. Sömn och kost – Om man vill vara effektiv och ha bra koncentration är det viktigt att sova och äta ordentligt, för då kan man få mer saker gjort. Detta är grundpelarna i vår vardag och dom är alldeles för viktiga för att glömmas bort. Alla människor är olika men för mig funkar det inte att plugga eller vara i stallet för sent på kvällen, för när jag är trött är jag väldigt långsam. När jag inte äter på många timmar brukar jag märka att min prestation blir sämre, därför tycker jag att det är väldigt viktigt att äta mellis ofta för att hålla blodsockret jämt. Ett innlägg på enkla och nyttiga mellis-tips kommer, så stay tuned.

4. Var effektiv! – Om du har mycket att göra, så försök vara så effektiv som möjligt. Lägg undan telefonen och gör det du ska göra. På lektioner är det viktigt att hänga med så bra man kan, för om man tar vara på all sin lektionstid får man mindre att göra hemma sen.

Hoppas ni gillade tipsen, kram <3